Oferă Micuțului Tău O Jucărie Educațională 💚
Oferă Micuțului Tău O Jucărie Educațională 💚
🐇Animal de companie

🐇Animal de companie

Copilul dumneavoastra isi doreste un animal de companie si isi formuleaza cererea in mod repetat? Ar putea sa nu fie doar un capriciu. Evaluati motivele care v-ar putea face sa acceptati sau sa refuzati.
☆ Sa aiba un animal a carui prezenta este linistitoare inseamna un sprijin psihologic. Copilul ii va destainui secretele sale, ii va vorbi despre tristetea sau furia lui.
☆ In cazul in care copilul trece printr-o perioada grea, ati putea avea tendinta sa dati mai usor curs cererii sale.
☆ Este evident ca, in urma unor situatii traumatice, animalul de companie poate deveni un "stalp de rezistenta", adica un sprijin pentru a transforma experienta dureroasa intr-un prilej de a se intari.
☆ Incepand de la 3-4 ani, faptul ca se simte responsabil fata de un animal de companie ii va spori copilului increderea in sine. Acum are ocazia de a-si exercita autoritatea, de a-i arata cu blandete ca el este stapanul, protejandu-l ori certandu-l, daca animalul a facut o pozna.
☆Copilul dvs va lua foarte in serios acest rol educativ si va impune, mai mult sau mai putin constient, regulile pe care si le-a insusit la randul lui.
Tinand cont de toate aspectele:
- nu acceptati un animal de companie doar fiindca a promis copilul ca se va ocupa de el;
- tineti cont de varsta copilului si de comportamentul lui fata de animale;
- alegerea animalului este importanta: pericolul pe care il poate reprezenta cainele pentru un copil mic nu este neglijabil.

Carte: Mici probleme si mari intrebari de la A la Z
Autor: Stephane Barbas

Nasterea unui frate sau a unei surori
🧑‍🍼Ponturi pentru mese de succes