La comenzi peste 200Lei
La comenzi peste 200Lei
Copilul dumneavoastra isi doreste un animal de companie si isi formuleaza cererea in mod repetat? Ar putea sa nu fie doar un capriciu. Evaluati motivele care v-ar putea face sa acceptati sau sa refuzati.
☆ Sa aiba un animal a carui prezenta este linistitoare inseamna un sprijin psihologic. Copilul ii va destainui secretele sale, ii va vorbi despre tristetea sau furia lui.
☆ In cazul in care copilul trece printr-o perioada grea, ati putea avea tendinta sa dati mai usor curs cererii sale.
☆ Este evident ca, in urma unor situatii traumatice, animalul de companie poate deveni un "stalp de rezistenta", adica un sprijin pentru a transforma experienta dureroasa intr-un prilej de a se intari.
☆ Incepand de la 3-4 ani, faptul ca se simte responsabil fata de un animal de companie ii va spori copilului increderea in sine. Acum are ocazia de a-si exercita autoritatea, de a-i arata cu blandete ca el este stapanul, protejandu-l ori certandu-l, daca animalul a facut o pozna.
☆Copilul dvs va lua foarte in serios acest rol educativ si va impune, mai mult sau mai putin constient, regulile pe care si le-a insusit la randul lui.
Tinand cont de toate aspectele:
- nu acceptati un animal de companie doar fiindca a promis copilul ca se va ocupa de el;
- tineti cont de varsta copilului si de comportamentul lui fata de animale;
- alegerea animalului este importanta: pericolul pe care il poate reprezenta cainele pentru un copil mic nu este neglijabil.
Carte: Mici probleme si mari intrebari de la A la Z
Autor: Stephane Barbas